Compartint des de el COR    

Picabruna és un espai educatiu i de cura, com una segona llar pels infants, un espai acollidor per a les famílies que necessiten suport durant la criança dels 0 a 3 anys. Una escola bressol a on acompanyem un grup reduït de nens i nenes, la qual cosa ens permet oferir cuidatges més individualitzats i propers, de manera que cadascú pugui desplegar el seu propi creixement en llibertat i concòrdia.

 Perquè cada infant és únic i diferent i es mereix un acompanyament individual i adaptat al seu ritme.


Les educadores, creem un espai estable i harmònic que proporciona als infants hàbits, ritmes, autonomia i moments per al joc simbòlic; així com moments molt emotius, moments de descoberta, moments de relació, moments per activitats artístiques i moments de nutrició, reparació i repòs.  

Els aprenentatges es fan a través de la relaxació i la confiança mútua, mitjançant propostes, experiències pròpies i sortides a l'entorn. 


 A Picabruna l'ACOMPANYAMENT EMOCIONAL és un dels nostres pilars bàsics:

L’acompanyament conscient es fa des de l’amor i la tendresa , sense premis ni càstigs, amb presència i límits adients, respectant les emocions de cada infant sense reprimir-les ni negar-les, acompanyant aquestes expressions des de l’empatia, d'una manera tendra i segura, validant les seves emocions mostrant-nos disponibles i presents.

Tenim cura de la nostra veu, els nostres missatges, la nostra entonació i la nostra presència a l'hora de dirigir-nos a l'infant, com ésser delicat que és, en procés d'aprenentatge i emmirallament, que viu i vivim tant petits com adults en el nostre fer diari.



A Picabruna ELS RITMES són primordials:

Respectem els ritmes propis, començant per les adaptacions-familiaritzacions que son relaxades i adaptades, deixant el temps que necessiti cada infant i família per crear vincles de confiança amb les educadores, l'espai i la resta del grup d'infants.

 Permetem  que els batecs del dia a dia, la cura de les necessitats bàsiques, l’activitat autònoma i els jocs lliures es fonguin... convertint en font de plaer i aprenentatges continus, sempre respectant els ritmes de creixement individual segons l’edat i el moment maduratiu; aquests  espais,  també ens permeten observar dificultats i neguits.

El ritme del curs i de  l’any ve marcat per la celebració de les festes tradicionals i estacionals junt a les famílies.  Mitjançant aquestes celebracions, l’infant pot viure el cicle de l’ any i sentir un ritme repetitiu que li aporta seguretat i el situa en el seu entorn proper. 



A Picabruna la RELACIÓ AMB LA NATURA és fonamental:

Ens encanta la natura! i trobem que l’ordre estacional de la natura ens ordena, per tant ens tranquil·litza, i sentim que ens aporta benestar tant a grans com a petits.  La natura forma part de la nostra vida, per tant fem excursions als parcs del poble, sortides pels camins, excursions al mercat de la fruita, al molí, al local social...també tenim cura de l’hort i dels arbres del sorral, sempre trobem que hi ha tresors per descobrir a un ritme lent i observador, propi de cada infant i cada adult.


A Picabruna ELS ESPAIS son preparats:

Els configuren el rebedor, les dues estances, els banys i la cuina; un pati exterior amb petit hort i un sorral. Disposem d'ambients i materials preparats per a les diferents edats i donem prioritat al joc lliure i a la lliure circulació pels espais en determinats moments del dia. Les dues estances pretenen ser uns espais tranquils, lluminosos i confortables que recordin als espais de casa...


A Picabruna LES EDUCADORES ens apassiona:

L'equilibri, el creixement personal, formar-nos i aprendre cada dia, també ens inspira el treball de pedagogies progressives, de teòrics i escoles com ara: Pikler, Wild, Reggio Emilia, Waldorf i Montesori,  professionals que han revolucionat el concepte d’educació i criança, col·locant a l’infant al bell mig del procés d’aprenentatge com a infant competent, que a més té les seves propies motivacions i necessitats personals i que volem respectar. Amb aquesta informació anem caminant i posant essència pròpia i única a la nostra Llar.  L'admiració que sentim i el nostre immens amor pels infants en  procura satisfacció i creixement constant, així com revisió del nostre fer diari i de la nostra mirada vers el creixement i desenvolupament dels menuts que acompanyem.


 Creiem que l'espai que oferim, està ple d'amor i respecte, sense presses ni pressions, oferint sens dubte presència constant, mirada i respecte a l'essència i les necessitats de cada nen i cada nena.  

Us hi esperem!

Comentaris

Entrades populars